Menu Bekijk vacatures
Nieuws

13 november: kennisevent Verzorgenden IG over onbegrepen gedrag bij dementie

Voor Verzorgenden IG uit Rotterdam en omgeving vindt op 13 november het kennisevent ‘Meer inzicht in onbegrepen gedrag bij mensen met dementie’ plaats. Tijdens het event, georganiseerd door Okeedo, neemt trainer Karin de Smit deelnemers mee in theorie en praktijk rond dit belangrijke onderwerp in de ouderenzorg.

Onder probleemgedrag, ofwel ‘onbegrepen gedrag’, verstaan we gedrag van de cliënt dat door deze cliënt en/of zijn omgeving als moeilijk hanteerbaar wordt ervaren. Veel probleemgedrag is afhankelijk van de situatie en de mensen om hem of haar heen. Interventies zijn vaak gericht op het aanpassen of veranderen van de omgeving, of op het vergroten van de draagkracht van de mantelzorger of het verzorgend team.

Programma kennisevent

Tijdens het kennisevent wisselen theorie en praktijk over onbegrepen gedrag elkaar af. Trainer Karin de Smit neemt deelnemers mee in de theorie over onbegrepen gedrag, inclusief uitleg over het functioneren van het brein bij mensen met dementie.
Vervolgens doen deelnemers enkele oefeningen om zelf te ervaren hoe omgevingsfactoren van invloed kunnen zijn op verandering van gedrag. Tijdens het kennisevent krijgen Verzorgenden IG handvatten aangereikt om toe te passen op de werkvloer. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen en interactie onder de deelnemers.

Praktisch

Trainer: Karin de Smit
Datum: 13 november van 9.30 tot 11.30 uur
Locatie: Coffeelicious, Nieuwe Binnenweg 174, 3015 BJ Rotterdam
Voor wie: Verzorgenden (IG) uit Rotterdam en omgeving
Kosten: Gratis (er is koffie en thee met een versnapering)

Aanmelden: Stuur een mail naar jeremy@okeedo.pittigbakkiemedia.nl en vermeld daarbij jouw naam, functie, woonplaats en eventueel de gegevens van een introducé. Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen, vol = vol. Leuk als je erbij bent!

Lees ook: Detacheringsbureau zorg: alles over detacheren in zorg en welzijn